16 maart 2012

NL (Ooij) doet het bijna elke dag.

Op 16 en 17 maart zijn overal in het land weer activiteiten in het kader van NL doet. Er wordt geschilderd, vuil geruimd, vrijwilligerswerk gedaan en noem maar op. Langs de St. Hubertusweg in Ooij is regelmatig iemand bezig, die daar het vuil opruimt en die doet dat nou eens niet in het kader van deze actie, maar hij, Freek Tissen uit Ooij, heeft er zijn “levenswerk” van gemaakt om deze buurt vrij te houden van zwerfvuil. Minimaal 3 dagen per week trekt hij er op uit om de St. Hubertusweg en de Kerkdijk schoon te houden, waarbij hij probeert minimaal 5 zakken per keer op te ruimen. Freek heeft jarenlang bij een ecologisch adviesbureau gewerkt en is erg milieubewust. Zelf is hij op een steenworp afstand van het Kruisbeeld aan de St. Hubertusweg, in “de Villa” geboren. Hij hoopt ooit nog eens in het bezit te komen van een karretje (een soort rollator) waarmee hij zelf de zakken kan wegbrengen. Deze worden nu nog elke keer door de medewerkers van de gemeente Ubbergen opgehaald.  zie de foto’s
DSC_1142_Freek_Tissen