16 maart 2012

Harry Keereweer waarnemend burgemeester Groesbeek.

De Commissaris heeft per 1 april 2012 de heer ing. H.W.C.G. Keereweer benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Groesbeek. De heer Keereweer  (62 jaar, PvdA) is van 2003 tot 2011 lid geweest van het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland. Hij heeft diverse bestuurlijke functies bekleed; van 1992 tot 2003 was hij directeur bij een Bodem- en Milieuadvies bedrijf, van 1972-1992 werkzaam bij de provincie Noord-Brabant onder andere als projectleider Infrastructuur en Milieu. Van 1978-1992 was hij lid van de gemeenteraad van Wijchen.  De Commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, heeft na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Groesbeek, besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen in de gemeente Groesbeek. De waarneming zal voor een langere periode zijn in verband met de oriëntatie op een van gemeentelijke herindeling in dit gebied.

DSCF7357_Harry_Keereweer-1