1 februari 2012

Het raadsel van de Duivelsberg in de Stratemakerstoren

Persbericht

Locatie:    museum De Stratemakerstoren
Waalkade 83 – 84
6511 XR  Nijmegen
tel:  024 – 3238690     
fax:  024 – 3236559
www.stratemakerstoren.nl
info@stratemakerstoren.nl

Openingstijden:    dinsdag t/m vrijdag    12.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag     13.00 – 17.00 uur

Entree:    volwassenen    4,40 euro
kinderen van 4 tot en met 12 jaar    2,70 euro

Nijmegen, 1 februari 2012

Het Raadsel van de Duivelsberg
Verhalen in de Stratemakerstoren en pannenkoeken op de Duivelsberg

Op zondag 26 februari en zondag 4 maart strijkt verteller Bert neer in de onderaardse ruimtes van de Stratemakerstoren aan de Nijmeegse Waalkade. Hij kent het enige echte verhaal over hoe de Duivelsberg, een opvallende heuvel in de buurt van Nijmegen, is ontstaan. Om twee uur en vier uur ’s middags vertelt hij over het Raadsel van de Duivelsberg.
Bezoekers betalen € 4,40 (volwassenen) en € 2,70 (kinderen van 4 t/m 12) voor museumbezoek en vertelling. Omdat dit jaar een schrikkeljaar is, geven we alle kinderen die op 29 februari geboren zijn gratis toegang tot ons museum, en gratis toegang tot de wintervertelling.

Maar ook kinderen die op een andere dag jarig zijn, krijgen een bijzonder leuk voordeeltje. Museum De Stratemakerstoren is een samenwerking aangegaan met pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal. Alle kinderen die bij de vertelling zijn, kunnen daar op woensdag 29 februari en woensdag 7 maart een gratis ‘Duveltje’ (pannenkoek met verrassing) krijgen op vertoon van hun toegangskaartje. Dan moeten ze wel het raadsel hebben opgelost en kunnen uitleggen hoe de Duivelsberg is ontstaan!

Niet al te ver van Nijmegen staat de mysterieuze Duivelsberg. Volgens de wetenschap is die tijdens de voorlaatste IJstijd ontstaan als zogeheten stuwwal. Maar in de Middeleeuwen wisten de mensen wel beter! Onze verteller is een verhaal op het spoor gekomen dat alles verklaart, over een heldhaftige houthakker die zich noodgedwongen op een plaats waagde waar geen mens durfde komen. Wat er daar en toen gebeurde, heeft het bosgebied ten oosten van Nijmegen op zijn grondvesten doen beven…

—-einde persbericht—-