1 januari 2012

Eerste Nieuwjaarsduik in de Bisonbaai succesvol.

De eerste Nieuwjaarsduik van de Stichting Watersport Nijmegen in de Bisonbaai tegenover Hotelcafé-restaurant Oortjeshekken op Nieuwjaarsdag was gelijk een succes.  105 deelnemers deden zondagmiddag om 12.00 uur mee aan dit voor Ooij nieuwe fenomeen. Bij de voorinschrijving hadden zich ongeveer 55 deelnemers ingeschreven maar op deze druilerige zondag waren toch nog veel mensen naar de Bisonbaai gekomen, om zich alsnog in te schrijven of om getuige van dit schouwspel te zijn. Het water was ongeveer 7 graden en de buitentemperatuur 11 graden. Na de start bereikte de kok van Oortjeshekken , Lars Hanssen, als eerste het water van de Bisonbaai. Na afloop was er voor de deelnemers erwtensoep van sponsor Unox en warme chocolademelk. zie de foto’s

DSC_7825_Nieuwjaarsduik

De nieuwjaarsduik is een initiatief van stichting Watersport Nijmegen in samenwerking met hotel/restaurant/huiskamercafe Oortjeshekken. Stichting Watersport Nijmegen heeft als doel om op te komen voor de belangen van alle water- en oeversporters in de toekomstige nevengeul en het Eiland veur Lent.