1 januari 2012

Rustige Oudejaarsviering in de MUG gemeenten.

Net als vorig jaar hoefde de brandweer van de korpsen Millingen, Ubbergen en Groesbeek (MUG), oudejaarsnacht niet uit te rukken. De Groesbeekse brandweer moest alleen in de vooravond op pad voor een containerbrand, maar verder bleef het rustig in de drie gemeenten. Er werd wel veel vuurwerk afgestoken, waaronder veel siervuurwerk. In Beek is rond 2 uur vannacht een 67-jarige plaatsgenoot aangehouden. Hij gaf aan een wapen te bezitten en dit gebruikt te hebben. Na onderzoek is de melder in zijn woning aangehouden; hij deed de valse melding in verband met de overlast die hij ondervond van het vuurwerk. In zijn woning is geen wapen aangetroffen. Verder zijn er geen meldingen van de politie bekend.

DSC_7682_Small

 

 

Jaarwisseling met veel aanhoudingen

Bron: Regiopolitie .
Regio Gelderland-Zuid, 01-01-2012 • Het nieuwe jaar 2012 is voor de politie in Gelderland-Zuid met 37 aanhoudingen tijdens de jaarwisseling van start gegaan; beduidend meer dan voorgaande jaren. Het merendeel van deze verdachten zitten nog vast; hun zaak wordt vandaag voorgelegd aan het Openbaar Ministerie om waar mogelijk snelrecht toe te kunnen passen.
Naast een groot aantal aanhoudingen voor openbaar dronkenschap, vechtpartijen en/of openlijke geweldpleging, zijn ook twee jeugdige verdachten voor brandstichting aangehouden en een persoon voor het doen van een valse melding.

Een van de eerste aanhoudingen vond oudejaarsavond plaats in Nijmegen; twee broers van 16 en 20 jaar zich schuldig maakten aan vernieling en openlijk geweld op de Tolhuis. Daarna volgden aanhoudingen van openbaar dronkenschap bij uitgaansgelegenheden in Dukenburg en de Molenstraat, bedreiging en belediging van ’n politieagent op de Koningstraat.

Geweld tegen hulpverleners

In Waardenburg zijn politiemensen rond 1.30 uur met zwaar vuurwerk bekogeld. Tientallen mensen vonden zich op het kruispunt bij het Julianaplantsoen en belemmerden de doorgang voor het verkeer. Toen men na vorderingen van de politie niet wegging, heeft de mobiele eenheid rond 2 uur met een snelle charge het kruispunt ontruimd. Een 18-jarige man is aangehouden voor belemmering. Twee mannen van 38 en 30 jaar oud zijn eveneens aangehouden voor het gooien zwaar vuurwerk naar politiemensen. In hun woning werd naast vuurwerk ook drugs aangetroffen. De verdachten blijven langer vastzitten.

Veel kleine branden

In de avond zijn rond 18 uur in Bruchem twee jongens van 13 en 14 jaar oud aangehouden op verdenking van brandstichting onder een carport. Beiden zijn in verzekering gesteld. De brandweer is tijdens de Jaarwisseling vaak voor (auto)branden uitgerukt in de gehele regio.

 

Misbruik melding
In Beek is rond 2 uur vannacht een 67-jarige plaatsgenoot aangehouden. Hij gaf aan een wapen te bezitten en dit gebruikt te hebben. Na onderzoek is de melder in zijn woning aangehouden; hij deed de valse melding in verband met de overlast die hij ondervond van het vuurwerk. In zijn woning is geen wapen aangetroffen.

Teveel drank

In de gehele regio zijn meerdere personen aangehouden voor openbaar dronkenschap, soms met daaraan gekoppeld vechten op straat, openlijk geweldpleging of bedreiging. De leeftijd van deze aangehouden personen varieert van 16 tot 26 jaar.

 

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

 

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig