2 december 2011

Uitreiking donatiecheque aan Energy4all door Val Monte

Een mooi bedrag voor Energy4All.  Zondag 2 oktober was het Open Dag bij Golden Tulip Val Monte in Berg en Dal in verband met het 65-jarig bestaan. Het was een zeer geslaagde dag. Ruim 400 relaties en buren waren aanwezig op deze mooie zonnige dag voor allerlei activiteiten en een rondleiding door het hotel. ’s Avonds was er een feestavond voor genodigden, waar 160 gasten deelnamen aan het diner.  Aan bezoekers en genodigden werd gevraagd een donatie te doen aan Stichting Energy4All. Velen gaven hieraan gehoor, waardoor er een mooi bedrag bijeengebracht werd!  Woensdag 30 november had General Manager Steven Eijberts de eer namens alle donateurs een cheque van € 1600,- uit te reiken aan Erik de Gans, ambassadeur van Energy4All.

Energy4All

 

Energy4All

 

In Nederland worden per week 1 tot 2 kinderen doodmoe geboren. Zij hebben een energiestofwisselingsziekte. Deze ziekte wordt ook wel mitochondriële ziekte genoemd. Deze zorgt ervoor dat o.a. alle suikers, vetten en eiwitten niet goed kunnen worden omgezet in energie. Kinderen hebben een soort defecte batterij. Deze is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen.

Doordat de ziekte progressief is, gaat hun gezondheid alleen maar achteruit en worden zij steeds zwakker. De ziekte is tot dusverre niet tot stilstand te brengen en daarom is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een medicijn komt voor deze kinderen.

Stichting Energy4All wil deze kinderen helpen! Doordat de ziekten nog zeldzaam en relatief onbekend zijn, is er te weinig financiële steun. Stichting Energy4All zorgt ervoor dat de ernst van de ziekten onder de aandacht wordt gebracht en zet zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek, zodat er zo snel mogelijk een medicijn komt voor energiestofwisselingsziekten.

Golden Tulip Val Monte | Oude Holleweg 5, 6572 AA  Berg en Dal bij Nijmegen
024-684 2000 | www.goldentulipvalmonte.nl | info@goldentulipvalmonte.nl