2 september 2011

Start Podiumkunsten bij Oortjeshekken

Dit gehele weekend staat Oortjeshekken in de Ooijpolder helemaal in het teken van Podiumkunsten. Het z.g. Kunstkeetfestival is eigenlijk een uit de hand gelopen verjaar­daagspartijtje van Johan Koeleman uit Ooij. Hij is onder meer de grote man achter Theaterbedrijf Plankenkeet in Ooij. Er tre­den vrijdag, zaterdag en zondag maar liefst 150 theatermakers, beel­dend kunstenaars, verhalenvertel­­lers, muzikanten en andere arties­ten aan. Op het parkeerterrein van het huiskamercafé aan de Erlecom­sedam in Ooij is een circusterrein ingericht met diverse attracties, zo­als een circustent voor zeventig be­zoekers. Bij de oprit naar de dijk staat een tweede, openluchtpo­dium. En in de hoteltuin van Oortjes­hekken  is onder meer een beeldentuin annex kunstexpositie ingericht.  De optre­dens zijn gratis, al moet er wel 2 euro betaald worden voor het re­serveren van een plekje voor de voorstellingen in de circustent. Leerlingen van de ACO-opleiding van de Lin­denberg lopen er als vrijwilliger rond. Zij gaan na de optredens met de pet rond, terwijl een deel  van de opbrengst  be­stemd is voor een goed doel: de stich­ting Hope North die zich inzet voor kindsoldaten in Uganda. zie de foto’s van vrijdagavond.

DSC_6906Kunstkeetfestival