14 augustus 2011

Euregio Petanque toernooi 2011 in Beek

Op zondag 14 augustus werd in Beek het Euregio Pétanque Toernooi gespeeld. De 23 equipes kwamen uit Goch, Kevelaer, Leuth, Ooij, Kleve, Geldern, Nijmegen, Xanten en Beek-Ubbergen. Vanwege de regen was het toernooi verplaatst naar de pétanque sporthal van de P.V.Beek. Eerst werden er twee voorronden gespeeld. De beste 8 equipes gingen naar de kwartfinale. De overigen speelden een troosttoernooi. Het troosttoernooi werd gewonnen door Henk Gunsing, Wil Gunsing en Riekie Groothuizen uit Leuth. De strijd om de bekers ging tussen teams uit Ooij, Goch en Beek. In de strijd om de 3e plaats was de equipe van Niersbouler Goch te sterk voor de boulers uit Ooij. De spannende finale ging tussen Jan Tissen, Ben Rutten en Theo van Dreumel van de Pétanque Vereniging Beek en Klaus Reymer, Christa Terbuyken en Norbert Schiwon van de Pétanquefreunde Goch. Al snel liepen de Pétanquefreunde uit tot 8-3, vervolgens 9-3 en 10-3. P.V.Beek vocht nog terug tot 12-11, met rake schoten en prachtig geplaatste boules. Het mocht niet baten, want de Pétanquefreunde wonnen met 13-11. Het Euregio Pétanque Toernooi werd mogelijk gemaakt door Euregio Rijn-Waal en Oosterpoort Wooncombinatie. zie de foto’s

DSCF3662_petanque