24 juni 2011

Jonge koe slaat op hol

Een jonge koe (Pink) heeft vrijdagavond voor behoorlijk wat consternatie gezorgd op en bij de Erlecomsedam in Erlecom. Diezelfde avond waren een groep pinken in een wei gezet aan de St. Hubertusweg en dat was de eerste keer, dat deze jonge koeien in een weiland kwamen, nadat ze het eerste del van hun leven in de stal hadden doorgebracht. De koeien begonnen hierna te rennen en twee van hen braken door de omheining en kwamen op de Erlecomsedam terecht. Door eigenaar Poelen kon er direct één teruggehaald worden, maar de andere pink rende door, waarbij zij zich niets aantrok van enig obstakel dat haar weg versperde, inclusief mensen. Op een gegeven moment belandde ze zelfs in de Waal en zwom om een krib heen. Ze kwam weer op de wal en was toen helemaal niet meer te stuiten. Intussen was de hulp ingeroepen van de brandweer Ubbergen, maar toen deze groep vrijwilligers ter plaatse was gekomen, was de koe weer op de kant en hoefden zij het water van de Waal niet in. Uiteindelijk gelukte het om het dolle beest onder controle te krijgen en terug te brengen naar de wei. Daar heeft het dier een kalmeringsspuitje gehad van dierenarts Blaauwboer uit Groesbeek, die eveneens te plaatse was gekomen. zie de foto’s.
DSC_9596_koe_Erlecom