10 april 2011

Jeugdtoernooi Jeu de Boules in Beek

Op 10 april werd in Beek voor de tweede keer het jeu de boules jeugdtoernooi gespeeld. Na het succes van vorig jaar, werd het toernooi nu groots aangepakt, met een echte scheidsrechter en ondersteund door de Nationale Jeu de Boules Bond, de Rabobank, Oosterpoort en het Haukesfonds. Er waren 28 spelers gekomen uit de wijde omgeving, in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Vanwege het grote verschil in ervaring werd er in drie poules gespeeld: beginners, amateurs en profs. De wedstrijden verliepen sportief en de kinderen hadden veel plezier. In de pauze werd het Rabo-spel gespeeld: een soort sjoelen met boules. Het Rabo-spel werd gewonnen door Imana Janssen, Koen Gietman en John-Roy van Ippel. Tot slot werd de finaleronde gespeeld waarin de sterkste spelers tegen elkaar speelden. Er werd serieus gespeeld, nauwkeurig geplaatst en trefzeker geschoten. Bij de beginners won Isa Paapst uit Wijchen. Bij de amateurs won Ivo Broekmeijer uit Cuijk en bij de profs Mitch Schampers uit Cuijk. Joris van der Hogen uit Beek bereikte de tweede plaats bij de amateurs. zie de foto’s

DSC_1860Jeu_de_B