20 februari 2011

Presentatie boek Henny Driessen

Zaterdagmiddag presenteerde Henny Driessen in de Rosmolen in Leuth het boek, getiteld De ontstaansgeschiedenis van Leuth, Kekerdom en Spaldrop. Het boek beoogt wat zicht te geven op de landschappelijke ontstaansgeschiedenis van het landschap van Leuth en Kekerdom, de daarbij behorende eigendomsverhoudingen en de naamgeving. Het tijdspad strekt zich uit van de eerste vermelding in de 9e eeuw tot het begin van de 19e eeuw. Het is geen wetenschappelijk boek, maar een verzameling van gegevens. Ook de gevolgen die overstromingen hadden voor het landschap, de landbouw en niet in de laatste plaats voor de bewoners komen aan bod. Daarnaast handelt het boek over de bezetting door de Fransen en de financiële gevolgen daarvan voor de inwoners. Het grootste deel heeft echter betrekking op de naamgeving van alle kavels, iets wat regel was voordat we het huidige kadaster hadden. Er was veel belangstelling voor deze boekpresentatie, het zaaltje in De Rosmolen was goed gevuld. Het boek is te koop in de Rosmolen en bij Henny Driessen thuis op de Reusensestraat 30 in Leuth. zie de foto’s van Erik Hell.

IMG_7369Henny

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.