7 december 2010

Opnieuw waterprobleem in Beek

Bewoners van Beek en Ubbergen waren zondagmorgen enige tijd verstoken van water. De oorzaak was een breuk in de leiding aan de St. Hubertusweg in de Ooijpolder. Gisteren en vandaag is daar volop aan gewerkt en dat leverde weer lange files op op de St. Hubertusweg. Vooral vanuit de polder kwam het verkeer in de morgenuren behoorlijk vast te staan, omdat de lichten op automatisch stonden en geen rekening hielden met het verkeersaanbod.  In de middaguren was de file in omgekeerde volgorde. Veel bestuurders namen ook de polderwegen om zo in Nijmegen te komen.

DSC_6869_Mobile_copy

Bron: De Gelderlander.

PERSINGEN – Inwoners van Beek en Ubbergen hebben zondagmorgen ongeveer anderhalf uur zonder water gezeten, vanwege een breuk in de leiding aan de St.-Hubertusweg bij Persingen. Uit Ooij en Millingen kwamen klachten over lage waterdruk. Medewerkers van Vitens zorgden er zondagmorgen voor dat er via een omleiding overal weer voldoende waterdruk was. Zij gingen gisteren door met de herstelwerkzaamheden. Het verkeer op de Hubertusweg werd geregeld met stoplichten. Dat leidde tot een file op de N325 van Nijmegen naar Beek. Polderbewoners hebben de afgelopen jaren al vele malen last gehad van breuken in de leiding, waardoor zij geen water meer hadden. Dat kwam door de hoge druk in de leiding, die ontstond door het hoogteverschil tussen heuvelrug en polder.

PERSINGEN – De werkzaamheden aan de gesprongen waterleiding bij Persingen hebben in de avondspits van maandag en de ochtendspits van dinsdag tot lange files geleid. Ook voor de avondspits van dinsdag moeten forenzen rekening houden met flinke wachttijden. Eén rijbaan van de St. Hubertusweg is door het herstelwerk niet berijdbaar en de verkeersafwikkeling wordt gereguleerd met stoplichten. Maar omdat ’s morgens duizenden autombolisten via de St. Hubertusweg vooral de polder uit rijden, en ’s avonds weer terug, leverde dat flinke wachttijden op. Veel bestuurders liepen vertragingen op van meer dan een half uur. Volgens een woordvoerster van Vitens doet het bedrijf er alles aan om het werk, inclusief herstel van de rijbaan, op dinsdagavond af te hebben. Maar tijdens de avondspits staan de verkeerslichten er nog wel. Net als op maandag wordt verwacht dat de straten van het dorp Beek en de N325 vanaf Nijmegen helemaal vol zullen staan met auto’s.In de ochtendspits van woensdag zijn de lichten waarschijnlijk wel verdwenen. Het verkeer de polder uit kwam helemaal dinsdagochtend stil te staan op de St. Hubertusweg en Thornsestraat.

PERSINGEN – De werkzaamheden aan de gesprongen waterleiding bij Persingen hebben in de avondspitsen van maandag en in de ochtendspits van dinsdag tot lange files geleid. Door alle fileproblemen besloot Vitens de verkeerslichten dinsdagmiddag uit te schakelen. Eén rijbaan van de St.-Hubertusweg was door het herstelwerk niet berijdbaar en de verkeersafwikkeling werd gereguleerd met stoplichten.
Dinsdagmiddag werden de verkeerslichten buiten werking gesteld om herhaling te voorkomen. Woensdagmorgen na de dagelijkse ochtenddrukte gaan ze weer branden, omdat de aangetaste rijbaan nog hersteld moet worden. De reparatie aan de waterleiding was dinsdag al voltooid. 
’s Morgens rijden duizenden automobilisten via de St.-Hubertusweg vooral de polder uit en ’s avonds komen ze weer terug. Daarom ontstonden enorme wachttijden bij de lichten. Veel bestuurders liepen vertragingen op van een half tot een heel uur.
De medewerkers van Vitens hadden de drukte verkeerd ingeschat. Ze hadden dezelfde reparatie ook vorig jaar al uitgevoerd, omdat de hoofdtransportleiding op een nabijgelegen plek ook al helemaal was opengescheurd. Dat gebeurde zondagmorgen ook. In 2009 was het echter kerstvakantie en veel minder druk met forenzen. Daardoor functioneerden de verkeerslichten toen prima.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.