7 december 2010

Chinese professoren bezoeken Persingen

Een groep van 6 Chinese landbouwprofessoren uit China is deze week op werkbezoek in Nederland. Ze bezoeken hier, onder leiding van Ina Horlings van de Universiteit van Wageningen, een aantal agrarische bedrijven. Dinsdagmorgen waren ze op bezoek op het landgoed “Buitengast” van Tera en Geert Kroes. De Zes, allemaal vrouwen Hoogleraren Rurale sociologie (plattelands ontwikkeling en waarvan er één al werkzaam is aan de Universiteit van Wageningen, komen uit een streek in China, waar weinig of geen boerderijen met koeien zijn en na de uitleg van eigenaar Geert Kroes, keken ze dan ook hun ogen uit, hoe Geert zijn veeteeltbedrijf combineert met recreatie.  Echt onder de indruk waren ze van het “koeknuffelen” waar ze schoorvoetend aan begonnen, maar al snel de smaak te pakken hadden. Na een uitgebreide lunch in de stal tussen de koeien, vertrokken de dames naar Groesbeek, waar ze een bezoek brachten aan de wijnboerderij “De Colonjes” van Freek Verhoeve. zie de foto’s
DSC_6786Buitengast