24 november 2010

Sam uit Oeganda geeft workshop basisschool Opweg

Deze zomer werd op het schoolplein van basisschool Opweg te Ooij een markt georganiseerd ten bate van stichting Hope North, O 94, een project voor kindsoldaten in Oeganda. Organisator was o.a. Teun Sibon uit Ooij. Vandaag was Sam Okello uit Oeganda, één van de initiatoren uit Oeganda en tevens, samen met zijn dochter, hoofdrolspeler in de film Wit Licht (Silent Army), waarin ook Marco Borsato mee speelde, aanwezig op basisschool Opweg in Ooij om vragen te beantwoorden van de leerlingen van de groepen 7 en 8. De Engels sprekende Sam werd door diverse leerlingen ook al in het Engels aangesproken. Na afloop van het vragenuurtje gaf Sam nog een “workshop trommelen” op echte Afrikaanse trommels, tot groot enthousiasme van de leerlingen. En na afloop stonden ze in de rij voor een handtekening van Sam, die a.s. vrijdag weer vertrekt. Voor de leerlingen een leerzame les, waarbij tevens zichtbaar gemaakt werd, waarvoor hun actie voor dit goede doel bestemd is. Volgend jaar wordt er waarschijnlijk weer een markt op het schoolplein gehouden ten bate van dit goede doel. Overigens  houdt de stichting nog steeds een statiegeldactie in de supermarkten van Beek, Ooij, Leuth en Millingen aan de Rijn. zie de foto’s

DSC_3915Sam