16 november 2010

Evacuatiemonument Millingen preventief verwijderd.

Vanmiddag is in Millingen aan de Rijn het Evacuatiemonument aan de Heerbaan preventief verwijderd en overgebracht naar de gemeentewerf. Dit is gebeurd, omdat de gemeente vreest, dat de bronsdieven weer zullen toeslaan. Het beeld is van de Millingse kunstenares  Pauline Lutters, die het monument in 1994 heeft gemaakt. Ze was zelf bij de verplaatsing aanwezig omde werkzaamheden in de gaten te houden en te kijken of het op de juiste wijze gebeurde. Inmiddels is ook bekend geworden dat het kunstwerk ‘Schoolkinderen’ van Jac Maris, dat vorige week uit de Millingse Zalmstraat verdween, door de politie is teruggevonden. Dieven hebben het waarschijnlijk gedumpt nadat ze erachter kwamen dat het niet van brons, maar van kunststof is gemaakt.