12 november 2010

Ook diefstal beeld in Millingen

Het beeld van de 3 meisjes in de Zalmstraat in Millingen aan de Rijn is woensdagnacht door dieven verwijderd van de sokkel. De laatste tijd worden vaker beelden gestolen door zogenaamde bronsdieven, die hiervan kennelijk geld willen maken. Het Millingse beeld van de 3 meisjes zal echter weinig opleveren omdat het is vervaardigd van kunststof. Het beeld met de 3 meisjes van kunstenaar Jacob Maris, is enige jaren geleden, vanwege de sloop van de meisjesschool in Millingen, verhuisd naar de Zalmstraat. zie de foto’s.

DSCF5514beeld_MadR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: De Gelderlander, Geert Willems 181110

MILLINGEN/WIJCHEN – De dieven die het kunstwerk Ontheemde kinderen van Jac Maris uit de Zalmstraat in Millingen stalen, hebben het in een Wijchense sloot gedumpt.

Zij konden er waarschijnlijk niets mee, omdat het beeld niet van brons maar kunststof is.

Het gedumpte kunstwerk werd dinsdagmorgen ontdekt door een bewoner van de Boskant in Wijchen. Hij belde het gemeentehuis van zijn woonplaats met de mededeling dat er ‘zwerfvuil in de sloot was gegooid’. Een Wijchense ambtenaar constateerde echter dezelfde dag nog dat het om een kunstwerk ging. Via internet ontdekte hij dat het waarschijnlijk om de Millingse Maris ging. Daarop waarschuwde hij de politie.

De Millingse ambtenaar Sjaak Hendriks haalde Ontheemde kinderen gisteren op van de gemeentewerkplaats in Wijchen. “Het beeld was wel een beetje toegetakeld. Eén kop was eraf, in een ander zat een scheur. Gelukkig lag die ontbrekende kop er nog bij, dus het beeld is wel compleet. Het beeld was trouwens hartstikke zwaar, ook al was het van kunststof. We hebben het ding met drie man in de auto moeten tillen.”

Hendriks heeft het kunstwerk van Maris gistermiddag naar de gemeentewerkplaats van Groesbeek gebracht. Daar kijken ze of het beeld te repareren is of dat er een andere kunstenaar ingeschakeld moet worden.

De Ontheemde kinderen van Jac Maris was pas kort geleden aan de Zalmstraat geplaatst. Jarenlang stond het verloren op een braakliggend bouwterrein bij de school.