11 november 2010

St Maartenoptocht in Ooij

Het waren de “Diehards”, die donderdagavond van start gingen bij de lampionnenoptocht in Ooij. De organisatie, die er van uit ging, dat dit wel eens de laatste Sint Maartenoptocht voor Ooij zou worden, omdat er geen opvolgers waren) wilde de toch graag door laten gaan en volgens Buienradar zou het om 18.30 uur droog zijn. Dat klopte precies, maar toen de optocht van start ging begon het weer te regenen, reden waarop de optocht snel ingekort werd. Het gevolg was wel, dat onderweg al veel mensen afhaakten en dat de rest kletsnat terug keerden op het Reiner van Ooiplein. Daar werden de kinderen en de ouders getrakteerd op warme chocolademelk en andere versnaperingen. Daar bleek ook, dat zich intussen toch een paar moeders hadden aangemeld om de voortgang van de St. Maartenoptocht te garanderen. Als er nu nog twee man bij komen, dan kan Ooij ook volgend jaar weer rekenen op een optocht op 11 november. zie de foto’s

DSC_1139St_Maarten