11 november 2010

St Maartenoptocht Millingen afgelast

I.v.m. het te verwachten slechte weer is de St. Maartenoptocht voor vanavond in Millingen aan de Rijn en in Beek-Ubbergen afgelast. Het is nog niet bekend, wat de organisatie van de optochten in Ooij en Leuth  zal gaan beslissen. Later bleek dat Ooij wel doorgaat.

Bron: De Gelderlander 111110

MILLINGEN De traditionele lampionoptocht door Millingen gaat donderdagavond niet door. De leiding van de Martinusschool heeft de activiteit afgelast vanwege het verwachte stormachtige weer.

Elk jaar trekken de jongste vier klassenlagen van de Martinus, een school met ongeveer 600 leerlingen, zingend met lampionnen door de wijk. Buurtbewoners verwelkomen de stoet veelal met versierde huizen en vuurkorven. Dit jaar zouden de kinderen zich na afloop voor onder meer koek en zopie verzamelen op het schoolplein. Ook zouden er appelflappen worden verkocht voor het goede doel. Ook die activiteiten zijn geschrapt. Donderdag vieren de kinderen overdag wel gewoon Sint Maarten in het schoolgebouw, met allerlei optredens. Twee jaar geleden ging de optocht ook niet door vanwege slecht weer.