21 september 2010

25 jaar vriendschap schutterijen Ooij en Nutterden

De Ooijse schutterij Eendracht bracht maandagavond een bezoek aan de schutterij ASG (Algemeine Schützen Gesellschaft) in het Duitse Nütterden. De ASG vierde daar dit weekend hun kermis en schuttersfeesten. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat beide schutterijen vriendschapsbanden met elkaar aangeknoopt hebben en nu was het de 24e keer dat de beide schutterijen bij elkaar op bezoek kwamen. Met een toespraak van voorzitter Gerd van Oijen van de ASG Nütterden werd hierbij tijdens de feestelijkheden stil gestaan, waarna zowel het Nederlandse als het Duitse Volkslied werden gespeeld voor de beide grondleggers van deze vriendschap, Jan Reijnen uit Ooij en Jakob Voss uit Nütterden. zie de foto’s.

 

DSCF0580

UITWISSELING KERMISVIEREN SCHUTTERIJ EENDRACHT OOIJ

 

Op maandag 20 september toog een groot deel van de Schutterij Eendracht naar onze zustervereniging de Schutterij AGV te Nutterden. Wij doen deze uitwisseling nu voor de 24e keer. Wij gaan volgend jaar het heugelijke feit van 25 jaar Broederschap Trouw en Dienstbaarheid samen vieren. Toevallig valt dit ook in ons jubileumjaar het 100 jarige bestaan van de Eendracht. Wij hebben als Eendracht in het eerste bedrijf actief deelgenomen aan de Schuttersfeesten in Nutterden. Eerst op huisbezoek bij het nieuwe Koningspaar Theo en Maria Elbers. Daarna in optocht begeleid door o.a. onze eigen drumfanfare naar het voetbalveld. Hier werd door onze vendeliers met de jeugd vendeliers ondersteund door de drumfanfare een vendelhulde gebracht aan de aanwezige Duitse Koningsparen. Wij kregen hiervoor een luid applaus van het aanwezige publiek Daarna werd het defilé afgenomen door de genoemde Koningsparen en bestuur van Nutterden. Het begon al aardig donker te worden, toen wij afmarcheerden naar de kermistent. Hierin werden nog wat marsen gespeeld door de drumfanfare, waarna ons officiële optreden beëindigd werd. Voor ons begon de gezellige feestavond in de kermistent pas goed. Omstreeks 21.00 uur begonnen de Kroningsoverdracht van het oude naar het nieuwe Koningspaar en de Jeugdprins en zijn prinses. Na diverse sprekers aan het woord te hebben gehad, was het de buurt aan de voorzitter van de Eendracht. Hij bedankte de organiserende schutterij voor hun geweldige ontvangst en voor de uitwisseling van de verenigingen onderling, dat die al zolang in goede harmonie plaatsvond.

Hierna gaven ons Koningspaar Han en Margaret het nieuwe Koning- en Prinsenpaar een prachtig boeket bloemen, waarna het freest gedruis losbarste tot in de kleine uurtjes.

Vrienden van de Schutterij AGV uit Nutterden, hartelijk bedankt voor deze fijne avond.

 

Wim Heinen

Voorzitter Schutterij Eendracht.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.