28 juni 2010

Middelpunt van de Duffelt

De traditionele fietstocht van de Heemkundevereniging De Duffelt en de Stichting Monument en Landschap van de Gemeente Ubbergen vond plaats op zondag 27 juni 2010. Deze tocht stond in het teken van het veertigjarig bestaan van de Heemkundekring en vormde in grote trekken een herhaling van de fietstocht van 15 jaar geleden bij onthulling van het Middelpunt van de Duffelt bij het vijfentwintig jarig bestaan van de Heemkundekring. Vanaf de vier gemeentehuizen in de Duffelt fietsten ze naar het Middelpunt van de Duffelt op de Ding Dung tussen Keeken en Mehr in Duitsland. Daar werd op feestelijke wijze het nieuwe informatiepaneel onthuld door de burgemeesters van de vier Duffeltgemeenten Kleef, Kranenburg, Millingen aan de Rijn b(zij ontbrak helaas) en Ubbergen. Voorafgaande aan de onthulling werd door de heer Treptow, Rechtsanwalt (advocaat) en wonend in Haus Keeken, een interessante, maar wel lange in de brandende zon, lezing gegeven over de historische betekenis van deze Middeleeuwse gerechtsplaats (Gerichtsstätte) in het landschap van de Duffelt. Om 14.00 vertrokken vier groepen, ieder onder leiding een gids, vanaf de gemeentehuizen in Beek (Rijksstraatweg), Kleef, Kranenburg en Millingen (Heerbaan)

zie de foto’s
DSCF4462middelpunt_Duffelt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.