22 juni 2010

Aftrap bouw Ooijse Graaf

Dinsdagmiddag was de officiële “aftrap” van fase 1 van  het woningbouwproject Ooijse Graaf in Ooij. Deze week wordt begonnen met de bouw van de eerste huizen, nadat eerst de infrastructuur op orde was gebracht. In Hotel-Restaurant De Gelderse Poort, grenzend aan het bouwterrein werden de gasten, waaronder diverse toekomstige bewoners, toegesproken door wethouder Ria Barber en de directeur van Oosterpoort, Eugène Jansen. Daarna werd op het bouwterrein de officiële bouw gestart met het uitgraven van een bouwput door de wethouder en de directeur, waarna het glas werd geheven op deze mijlpaal. zie de foto’s
DSCF1115aftrapOoijse_Graaf

Start bouw 1e fase  

Op 22 juni start Oosterpoort met de bouw van de eerste 45 woningen in de Ooijse Graaf.

Oosterpoort realiseert het grootse nieuwbouwproject Ooijse Graaf samen met de gemeente Ubbergen op het voormalige sportterrein van voetbalclub SVO. Tot 2013 worden hier in totaal 165 woningen gebouwd. Het aanbod varieert van sociale huurwoningen, sociale koopwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen tot uitgeefbare kavels voor particulier opdrachtgeverschap.

Gemeente Ubbergen en Oosterpoort willen met dit nieuwbouwproject een impuls geven aan de vitaliteit van Ooij en zo onder andere de leefbaarheid van deze dorpskern stimuleren. Bovendien vindt de corporatie het belangrijk dat deze start bouw een positief signaal afgeeft over de lokale woningproductie. De projecten die Oosterpoort komende jaren ontwikkelt en oplevert staan in contrast met de trend van hevige krimp in de landelijke woningproductie.