22 juni 2010

27x een EHBO diploma bij Opweg

Al een aantal jaren wordt op Basisschool Op Weg, in samenwerking met EHBO – vereniging Ooij-Persingen, EHBO les gegeven in groep 8. De lessen duren ongeveer 50-60 minuten en zijn gevuld met afwisselend theorie en praktijkgerichte oefeningen. Dit gebeurt onder schooltijd en maakt deel uit van het lesprogramma. Vanaf de herfstvakantie tot begin juni kregen de leerlingen wekelijks les van kaderinstructrice Monic Meurs in onder andere: het verbinden van wonden, bloedneuzen, uitgeslagen tanden, botbreuken, flauwtes,  brandwonden, stabiele zijligging, vergiftiging etc. Om de leerlingen goed voor te bereiden op het officiële examen, werd regelmatig huiswerk opgegeven worden uit het werk- leerboek. Maandag 21 juni 2010 werd het examen afgenomen. Mevrouw L. Rikken – Verriet, was als examinator aanwezig om vooral de theoretische kennis te toetsen. Tevens werden praktische vaardigheden van de leerlingen beoordeeld.  Met als resultaat, 27 geslaagde leerlingen. Op dinsdagavond 22 juni hebben zij allemaal uit handen van mevrouw Rikken hun diploma Jeugd A in ontvangst mogen nemen. Van harte gefeliciteerd:Amy, Anne, Celine, David, Denise, Esmé, Imke, Joël, Joris, Jordi, Jorrit, Kyon, Madina, Manon, Marnix, Maud, Nick, Niels, Nikki, Sabien, Stan, Stefan, Silvy, Tame, Thijs, Thomas, Wiske. zie de foto’s

DSCF1318EHBO_Opweg