9 mei 2010

Auto uit de bocht in Ooij

Een 18 jarige, beginnend, bestuurder uit Beek is zaterdagavond rond 22.00 uur met zijn auto uit de bocht gegaan en vervolgens een paar honderd meter verder op zijn kant in een sloot beland. De jeugdige autombilist reed met, zoals later bleek, twee andere inzittenden over de St. Hubertusweg, komende uit de richting van Ooij, waarbij hij in een bocht, nabij de Persingensestraat, in de rechter berm terecht kwam. Hier verloor hij de macht over het stuur, vloog met zijn auto naar de overzijde van de weg, waarbij hij enkele borden raakte om vervolgens in de sloot te belanden. Omdat hij op straat de blaasproef niet naar behoren aflegde, is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. Op het oog leek niemand gewond te zijn geraakt. Wel gedroeg één van de inzittenden zich agressief tegenover de fotograaf. alt Later verklaarde een getuige dat de auto met drie inzittenden hem ingehaald had en toen ineens tegenover een lijnbus kwam te rijden. De bestuurder moest, om een aanrijding met de bus te voorkomen, vlak voor hem langs naar rechts, raakte in de berm, vloog vervolgens naar de overkant, over de kop in de sloot.  zie de foto’s.