4 mei 2010

Bijzondere dodenherdenking in Ooij.

In Ooij vond de dodenherdenking dit jaar op een bijzondere wijze plaats. Er werd begonnen met een mis in de H. Hubertuskerk, waar voorgegaan werd door pastoor Theo Dohmen, geasissteerd door de Duitse pastoor Aengenheyster uit Kranenburg. De familieleden van de omgekomen Ooijse slachtoffers waren speciaal uitgenodigd voor deze bijeenkomst en die waren in grote getale van heinde en verre gekomen. Medewerking werd verleend door het Ooijse Gemengd Koor, de schutterij Eendracht en de Ooijse Toekomst. Na de kransleggingen bij het monument voor de kerk, het spelen van de "Last Post"en het Wilhelmus, begaf het gehele gezelschap zich onder begeleiding van de drumband en de Ooijse Toekomst naar dorpshuis De Sprong, waar een fototentoonstelling was ingericht door Wim Ebben. Hij had daar speciaal foto’s van de oorlogsjaren en kort daarna uitgezocht. In de Sprong was het vervolgens een grote reunie, waarbij ook de gasten vele foto’s hadden meegebracht. Namens het gemeentebestuur was wethouder Ria Barber aanwezig. zie de foto’s