25 april 2010

Dag van Ouderen in Ubbergen

De 5e editie van de Dag van Ouderen in de gemeente Ubbergen was ook deze keer weer zeer de moeite waard. Ongeveer 225 senioren uit de gemeente Ubbergen hadden zich in dorpshuis De Sprong te Ooij verzameld voor een zeer gevarieerd programma, inclusief lunch. De dag begon met een lezing door Johan Bekhuis van de stichting ARK over de Ooijpolder, welke werd gevolgd door een showdans van de Blue Bells van carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij. Zang en voordracht op z’n Groesbeeks door de Siesmejénnekes uit Groesbeek, zorgden voor een heel aparte sfeer, waarvan men volop kon genieten. Tijdens de voortreffelijke gezamenlijke lunch werd het publiek getrakteerd op muziek van de Spetters, waarna de landelijk bekende buutredenaar Pierre Cnoops, op zijn eigen wijze, de zaal helemaal op zijn hand kreeg. De rest van de middag werd gevuld met muziek van het gemengd Koor H.Remigius uit Leuth en de Troubadours Bach & Broccoli uit Oirschot. In de grote finale trad het smartlappenkoor "Trug in de Tèd" uit Beneden Leeuwen op. Het was voor de bezoekers een lange zit geweest toen de voorzitter van het organiserend comité omstreeks 17.45 uur de middag afsloot en iedereen bedankte voor zijn of haar inzet op deze geweldige dag. Het comité zelf werd, in de persoon van Toon Kamps nog eens extra bedankt door Jan Donderwinkel, de voorzitter van de Ooijse KBO.Zie de foto’s