18 april 2010

Jaarconcert Muziekgezelschap Edelweisz

Zaterdagavond verzorgde Muziekgezelschap Edelweisz een groot concert in Gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal. Behalve het orkest waren ook leerlingmuzikanten te horen. Het programma van dit jaarconcert had alles te maken met het thema Wereldse Landschappen en Culturen. De muzikanten, o.l.v. Theo Jetten maakten er een fantastische reis rond de wereld van. Het was een genot om naar deze muziek te luisteren. Vooraf werd begonnen met een groepje leerling-muzikanten, die een mini-concertje gaven. Ook zij lieten horen, dat ze, sinds de aanvang van hun lessen bij Edelweisz, erg veel geleerd hadden. Tijdens het concert werden de muzikanten Ton Strijbosch, Toon Snippert, Ton van Hulst, Marian van Laanen-Zweers en Jan van Swaaij gehuldigd voor het feit, dat ze al 25 jaar muziek maakten bij Edelweisz. Maar de meesten van hen maakten al veel langer muziek. Een aantal zelfs meer dan 60 jaar. zie de foto’s 


Wereldse Landschappen en Culturen bij Edelweisz in Berg en Dal

Ieder jaar verzorgt Muziekgezelschap Edelweisz een groot concert in Gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal. Dit jaar is het concert op zaterdagavond 17 april. Behalve het orkest zijn ook leerlingmuzikanten te horen. Het programma van dit jaarconcert heeft alles te maken met het thema Wereldse Landschappen en Culturen.

Leerlingen
Het is al ruim drieëneenhalf jaar geleden dat een aantal kinderen via Edelweisz met blokfluitles begon. Eind 2006 traden zij voor het eerst voor publiek op en inmiddels zijn diverse leerlingen overgestapt op een ‘groot’ instrument. De leerlingen hebben tijdens voorgaande concerten al deel uitgemaakt van het officiële programma. Ook op dit jaarconcert verzorgen de jonge muzikanten een miniconcertje met speciaal voor hen geschreven muziek. Ook spelen de leerlingen samen met het orkest.
Wereldse Landschappen en Culturen
Het orkest staat onder leiding van Theo Jetten. Alles op het programma heeft te maken met het thema Wereldse Landschappen en Culturen. Het publiek wordt muzikaal mee op reis genomen door vele landen van de wereld. Op veler verzoek wordt Hollandse Hits weer gespeeld. Dit werk werd al uitgevoerd tijdens het Berg en Dals Februari-Fest. Ook staat Berg en Dal mars op het programma. Deze mars is speciaal voor Edelweisz gecomponeerd door Gerard van de Casteele, in 1997 dirigent van Muziekvereniging Willen is Kunnen uit Knesselare (België) die toen in Berg en Dal te gast was. Verder galmen er tropische klanken door de zaal als het publiek mee naar Zuid-Amerika wordt genomen.
Ook aan de aankleding is gedacht. Het publiek moet de ogen goed de kost geven: er gebeurt meer dan alleen het maken van muziek. (er werd een modeshow met Surinaamse kleding gegeven)