31 maart 2010

Schoolvoetbal toernooi voor meisjes in Leuth

Nadat vorige week de jongens van de basisscholen uit Millingen aan de Rijn, Leuth, Ooij en Beek tegen elkaar hadden gevoetbald in het schoolvoetbaltoernooi ´t Laag, op sportpark De Duffelt te Leuth, was het vanmiddag de beurt aan de meisjes van deze scholen. Vaak onder barre weersomstandigheden werd er fanatiek gevoetbald. In de slotfase werd het een spannende finale tussen de St. Martinusschool uit Millingen aan de Rijn en ´t Bijenveld uit Leuth. Er moest, na een gelijkspel van 0-0, verlengd worden en toen dat ook geen uitsluitsel bracht (het werd 1-1, na het eerste doelpunt van Millingen, waarna Leuth weer gelijk maakte), moesten er strafschoppen worden genomen, waarbij basisschool St. Martinus als winnaar uit de bus kwam. zie de foto´s

Woensdagmiddag 31 maart werd op sportcomplex de Duffelt te Leuth het schoolvoetbal toernooi regio Gelderland-Zuid ’t Laag voor meisjes gehouden. De deelnemende scholen met groep 7 en 8 waren Sint Martinus met 2 teams, de Biezenkamp met 4 teams, Op Weg met 3 teams en ’t Bijenveld met 2 teams. Onder mindere weersomstandigheden als vorige bij de jongens werd er gevoetbald in 2 poules en later de “kleine” finale en de finale. Aan het eind van de middag bleek dat de eerste plaats was voor Sint Martinus 1, tweede plaats voor ‘t Bijenveld 1, de derde plaats voor Biezenkamp 4 en de vierde plaats voor Biezenkamp 1.
Sint Martinus 1 zal ’t Laag vertegenwoordigen op de finaledag van Gelderland-Zuid op 28 april in Nijmegen bij DVE-Trajanus. De organisatie wenst Sint Martinus 1 daar veel succes.
Verder gaat er dank uit voor medewerking na de scheidsrechters, clubhuis medewerkers van VVLK, begeleiders en de leerkrachten van de deelnemende teams en natuurlijk na de deelnemers voor hun sportieve inzet.
Vertegenwoordiger schoolvoetbal Gelderland-Zuid ’t Laag.

Ben Dercks