28 februari 2010

Brandweer ruimt bomen.

De brandweer uit Millingen, Ubbergen en Groesbeek (MUG) moest zondagmiddag en avond een aantal keren in actie komen voor het ruimen van bomen, die als gevolg van de storm waren omgevallen. Zo moest er opgetreden worden op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal (2x) de Oude Holleweg in Beek- Berg en Dal en de Frans Halsstraat in Millingen aan de Rijn. Ook in de rest van Gelderland-Zuid moest de brandweer diverse malen in actie komen i.v.m. stormschade. Zie de foto’s (Oude Holleweg)


Bron: NU
DE BILT – Het KNMI heeft zondag een waarschuwing voor extreem weer uitgegeven. Volgens het weerinstituut moeten mensen in Limburg en het oosten van Brabant rekening houden met zeer zware windstoten, ”vanaf een uur of twee tot het begin van de avond”. De windstoten kunnen snelheden hebben tot 110 kilometer per uur.

DE BILT – Het KNMI heeft zondagavond rond zeven uur de waarschuwing voor extreem weer voor Limburg en het oosten van Brabant ingetrokken omdat de storm enigszins geluwd was. Dat meldde een woordvoerder.
Het weerbureau kwam met een gewone waarschuwing voor zware windstoten in het midden, oosten en zuiden van het land.
De zwaarste windstoot werd zondag gemeten op Maastricht Airport. Deze had een snelheid van 110 kilometer per uur. Dat was ook de snelheid waarvoor het KNMI eerder op de dag had gewaarschuwd.