11 februari 2010

Bijzondere lading op de Waal

Woensdagmiddag kwam een heel bijzondere scheepslading over de Waal. Van een afstand leek het wel alsof er draagvleugelboten over de Waal kwamen, maar de werkelijkheid was, dat een aantal jachten op z.g. Lastdragers van de fa. van Wees over het water werden vervoerd. zie de foto’s


In de boot genomen

Er wordt natuurlijk heel wat vreemds en opvallends over de Waal vervoerd.
Maar afgelopen woensdag was het wel heel apart: vier luxe jachten werden in de boot genomen door twee pontons van de Koninklijke Van der Wees Watertransporten. De pontons werden geduwd en gesleept door de Geertruida Van der Wees en de Broedertrouw2. De plezierjachten waren de hoofdattracties van de watersporttentoonstelling Boot in Düsseldorf. De boten zijn verkocht en wachten in Rotterdam op de zeeschepen die de luxe jachten naar hun uiteindelijke eindbestemming zullen brengen.