30 januari 2010

Marianne Schuurmans-Wijdeven beedigd

Marianne Schuurmans-Wijdeven is vrijdag op het provinciehuis van Arnhem beëdigd als nieuwe burgemeester van Millingen, maar treedt pas op maandagavond 1 februari in functie. De ernstig zieke Commissaris der Koningin, Clemens Cornielje, wilde haar zelf beëdigen, maar kon 1 februari niet aanwezig zijn bij de bijzondere raadsvergadering in Millingen. Die avond wordt ze officiëel als nieuwe burgemeester van Millingen geinstalleerd. Tot die tijd blijft burgemeester Gerd Prick de waarnemend burgemeester van de gemeente Millingen aan de Rijn. foto: Provincie Gelderland.
Bron: De Gelderlander.
Marianne Schuurmans-Wijdeven is vrijdag op het provinciehuis van Arnhem beëdigd als nieuwe burgemeester van Millingen, maar treedt pas op maandagavond, rond half acht, in functie.

Die bijzondere figuur is nodig omdat de ernstig zieke commissaris Clemens Cornielje van de Gelderland maandag niet bij de buitengewone raadsvergadering kan zijn, waarin de officiële beëdiging was gepland.

Cornielje wilde Schuurmans toch zelf tot burgemeester ‘slaan’ en nodigde haar daarom uit op het provinciehuis. "Het was een bijzondere bijeenkomst met alleen nog het hoofd van het kabinet erbij", vertelt de nieuwe burgemeester Schuurmans enkele uren later, thuis in Beuningen.
Cornielje wil er maandag ook niet bij zijn, omdat er dan vooral een feestje wordt gevierd. Schuurmans: "Daar wilde hij met zijn aanwezigheid geen ander stempel op drukken."

Door de vervroegde beëdiging is Schuurmans niet al meteen in charge in Millingen. Tot maandagavond blijft Gerd Prick de waarnemend burgemeester.