20 december 2009

Brand kippenschuur Groesbeek

Zaterdagavond rond 23.00 uur is er brand uitgebroken in de kippenschuur aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. De brandweerkorpsen van Groesbeek en Ubbergen werden gewaarschuwd, omdat hetr een uitslaande brand betrof. De vlammen sloegen weliswaar boven het dak van de schuur uit, maar al gauw bleek, dat het hier om een gasbrand ging, welke vermoedelijk door kortsluiting was ontstaan op de plek waar zowel de stroom en het gas de schuur binnen komen en waar zich ook de meterkast bevond. Er werd direct met ventileren van de naastgelegen schuren begonnen, waardoor de ongeveer 72.000 kippen geen gevaar gelopen hebben. Het vuur, dat gelukkig verder niet om zich heen greep, is blijven branden totdat aan de straat, door Liander, de hoofdkraan werd opgegraven en afgesloten, zie de foto’s.