19 december 2009

Schaatsen in de Ooijpolder

Ofschoon het ijs in de Ooijpolder nog lang niet overal betrouwbaar is, probeerden vanmorgen toch al een aantal mensen hun schaatsen uit op het ijs van de Kasteelschehof en de Oude Waal. Enkele vrijwilligers hadden al een paar baantjes uitgezet. Als het weer zo blijft zal het zondag wel echt druk worden op met name de Oude Waal.
zie de foto’s.DE BILT – De nacht van vrijdag op zaterdag is het extreem koud geweest. De laagste temperatuur werd volgens het KNMI gemeten in Deelen (nabij Arnhem) van ruim min 18 graden Celsius.Dit is de laagst gemeten temperatuur sinds 6 januari van dit jaar. Toen was de temperatuur tot nu toe het laagst in 2009, namelijk min 20,8 graden in Ell (Limburg), vertelt Harry Geurts van het meteorologisch instituut.

Zaterdag wordt ook een bijzonder koude dag, weet Geurts. ”Het blijft dan tussen de min vijf en min tien graden. Probleem daarbij is dat er geleidelijk aan meer wind komt, waardoor de gevoelstemperatuur lager wordt. Het gaat buiten heel koud aanvoelen.”