17 december 2009

Start project Verhalen Vertellen in Leuth

Dit schooljaar zet de gemeente Ubbergen het project Verhalen Vertellen voort in het dorp Leuth. Vorig jaar vond dit project met succes in Ooij plaats. Het project verhalen vertellen is een klein project waarbij ontmoeting tussen ouderen en jongeren centraal staat. Bij het project interviewen leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges ouderen met als doel het levensverhaal van deze betreffende oudere boven water te krijgen. Daarnaast gaan een aantal ouderen zelf hun verhaal opschrijven via een cursus "levensverhalen schrijven” bij het ROC Nijmegen. Van de gezamenlijke verhalen en interviews wordt uiteindelijk een mooie verhalenbundel gemaakt. Een zestal havoscholieren hebben vandaag, 17 december jl. een rondleiding door Leuth gehad. De scholieren kregen deze rondleiding ter voorbereiding op het interviewen van ouderen in Leuth in verband met het project Verhalen Vertellen. De plaatselijke cultuurhistoricus, Jan van Eck, heeft aan de havoleerlingen een inleiding over de geschiedenis van Leuth gegeven, gevolgd door de korte rondwandeling. zie de foto’s