11 december 2009

Verkeerslichten Beek defect

Nadat onlangs al de problemen met de detectielussen op de kruising van de N325 en de St. Hubertusweg- Verbindingsweg in Beek waren opgelost, bleken er afgelopen donderdag opeens weer nieuwe problemen te zijn in de verkeerslichtinstallatie. Het gevolg was dat alle lichten buiten werking werden gesteld en het verkeer zelf haar weg moest vinden. Ook op vrijdag waren die problemen er nog steeds. Daarom werden gepaste verkeersmaatregelen genomen, waardoor het verkeer van de zijwegen niet direct door kon c.q. mocht rijden. In de loop van de vrijdagmiddag waren deze problemen weer opgelost. Bij de komende reconstructie van dit kruispunt, dat voor begin 2010 gepland staat, zal de gehele verkeerslichtinstallatie vervangen worden. zie de foto’s.


door Geert Willems  (De Gelderlander)
BEEK – De verkeerslichtinstallatie op de drukke kruising van de N325 en de St. Hubertusweg in Beek is helemaal versleten. Dat is de conclusie van de provincie Gel­derland nadat zich deze week op­nieuw een grote storing voordeed op het forenzenknooppunt aan de rand van de Ooijpolder.
De lichten haperden donderdag waardoor er die avond en gister­morgen al snel weer files ontston­den. Enkele weken geleden stroop­te het verkeer zich ook al op in Beek, omdat een detectielus defect was. Daardoor bleef het licht voor rechtdoorgaand verkeer te kort op groen staan. „ De installatie is nu ook zo oud, dat wij de onderdelen niet meer op voorraad hebben die kapot gaan”, legt een woordvoer­ster van de provincie Gelderland uit. „Daarom hebben we besloten om snel een nieuwe installatie te gaan plaatsen.”
Die werkzaamheden beginnen meteen na Nieuwjaar, in de eerste week van januari. Dat betekent wel dat er nieuwe opstoppingen kunnen ontstaan in de twee we­ken die de aannemer voor de klus nodig denkt te hebben. „ Er wordt wel een noodinstallatie geplaatst om het verkeer toch te laten door­stromen”, aldus de woordvoerster. „Natuurlijk moet ook het weer goed zijn. Bij vorst moeten we de werkzaamheden uitstellen.”
De aannemer heeft beloofd volgen­de week al informatieborden te plaatsen, die de werkzaamheden in de eerste twee weken van janua­ri aankondigen. Het euvel aan de oude installatie is gisteren in de loop van de dag weer verholpen.
Het kruispunt in Beek moet ook nog een flinke gedaantewisseling ondergaan om de toegenomen ver­keersstromen beter te kunnen ver­werken. De provincie heeft die klus in augustus aangekondigd, maar het is niet duidelijk wanneer dat werk begint.