12 december 2009

Ubbergen kiest twee vrijwilligers van het jaar

Tijdens de vrijdagavond gehouden 10e uitgave van "De Vrijwilliger van het jaar" in de gemeente Ubbergen, welke werd gehouden in het UNA gebouw te Kekerdom, zijn twee personen tot "Vrijwilliger van het jaar" gekozen. Deze eer viel te beurt aan Wim Janssen uit Ooij en Jan Engelen uit Beek. Voor Jan Engelen was het een extra verrassing, omdat hij zelf deel uitmaakt van de commissie, die de Vrijwilligersverkiezingen organiseert. Ze hadden het keurig voor hem geheim gehouden. Jan nam deze tevens afscheid van deze commissie en hoopt een jongere opvolger te vinden. Tijdens deze avond werden de vier genomineerde groepen of personen bekend gemaakt. Er waren optredens van muziekvereniging UNA, de dansmariekes van de Carnavalsvereniging De Polderschuupers, het orkest "De Spetters"en het Hartkoor uit Kekerdom. Speciaal voor hun koorlid Jan Engelen waren de Hofbrouwers uit Beek naar Kekerdom gekomen om hun nieuwe "Vrijwilliger" toe te zingen.zie de foto’sDit bericht komt uit de Gelderlander.

BEEK – De gemeente Ubbergen heeft gisteravond niet één maar twee vrijwilligers van het jaar geko­zen. Uit de genomineerden koos de jury Wim Janssen uit Ooij, die ondanks zijn handicap al jarenlang de spelers van de Beekse voetbalve­reniging BVC masseert. Soms wel zes dagen per week pendelt hij daarvoor tussen beide dorpen. Ook is hij vanaf het begin leider van het Internetcafé in Ooij, waar hij ook computerles geeft.
De tweede gelauwerde was volko­men verrast, omdat hij de verkie­zing elk jaar organiseert. Maar Jan Engelen werd in zijn laatste jaar als voorzitter van het comité zelf gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Helemaal terecht, want hij is actief bij de jeugdfanfare, het ge­mengd koor, de werkgroep WVG, Klankbordgroep gehandicapten­zorg, de Hofbrouwers, KNA, het dweilorkest van de Cavalieren en Kulturhus Beek.