25 november 2009

Drenkelinge in Millingen aan de Rijn

De bemanning van de RWS 43 van Rijkswaterstaat heeft woensdagmorgen een drenkelinge uit de Rijn in Millingen aan de Rijn gehaald, die enige tijd daarvoor te water was geraakt. Een getuige had gezien dat de vrouw vanaf de kant te water was geraakt en sloeg alam. De RWS 43 lag bij Lobith en zij waren als eerste bij de drenkelinge, die toen al buiten kennis was, waarna ze de vrouw aan land brachten. Inmiddels waren ook de andere hulpverleningsdiensten gealarmeerd en binnen enkele ogenblikken waren zowel de brandweer, de politie, de ambulancedienst en de traumahelikopter ter plaatse. De drenkelinge is nog gereanimeerd en is vervolgens in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht. zie de foto’sDrenkelinge in ziekenhuis overleden.
(Bron: De Gelderlander 281109)

MILLINGEN – De bejaarde drenkelin­ge die woensdag in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis werd gebracht, is overleden.
Een grote groep hulpverleners – ambulance, politie, Rijkswater­staat, traumaheli en brandweer – was woensdag in de uiterwaarden van de Rijn bij Millingen druk om de vrouw te redden. Ze waren ge­alarmeerd door een getuige die zag hoe de vrouw in het water te­rechtkwam.
De vrouw werd bui­ten kennis uit het water gehaald en gereanimeerd. In het zieken­huis had zij ook weer hartslag. Een dag later is zij echter alsnog overleden.