24 november 2009

Protesten tegen bouw in Beek

Maandagmorgen maakte de Gelderlander bekend, dat de D66- afdeling van Ubbergen is een actie is gestart tegen de bouw van een megaflat op De Geest in Beek. „Een groot massief flatgebouw aan de Rijksstraatweg tegenover de Ra­bobank, is ons een doorn in het oog”, aldus Perry Timmer van D66. „Er moet bos gekapt worden en een groot stuk van de Nijmeeg­se stuwwal moet worden afgegra­ven. Ook de bouw van villa’s in het Kastanjedal is voor ons onaan­vaardbaar.” Diezelfde morgen was er ook een TV- ploeg van Vara’s Vroege Vogels in het Kastanjedal actief om daar opnamen te maken. Eerder was er in het radioprogramma met dezelfde naam al gepraat over de eventuele bouw van twee woningen net naast het Kastanjedal. De z.g. flat wordt een appartementen gebouw. De bouw van de beide woningen vindt niet plaats in het Kastanjedal, maar daarnaast. De uitzending van Vroege Vogels is a.s. dinsdag om 19.20 uur op Nederland 2. Is verplaatst naar dinsdag 9 december. zie de foto’s

D66 Ubbergen roept inwoners op om naar de maquette in het ge­meentehuis te komen kijken, om zelf een oordeel te vellen over de mega-flat en villa’s in het Kastanje­dal.
Perry Timmer: „We hebben hier bijzonder natuurschoon, de kroon­juwelen van Ubbergen. Natuur­schoon waar ook generaties na ons van moeten kunnen genie­ten.”
D66 Ubbergen doet een klem­mend beroep op het college om de ‘mega-plannen’ in te trekken, voor­al ook omdat het krimpen van de bevolking ook in de gemeente Ub­bergen is ingezet.