10 oktober 2009

Open Dag politie en brandweer

De Open Dag van de politie, brandweer en andere hulpverleningsdiensten, welke zaterdag 10 oktober gehouden werd in en om de Jan Massinkhal in Nijmegen trok veel bezoekers. De hulpverleningsdiensten pakten fors uit en de politie had zelfs collega’s uit Duitsland, Luxemburg en Italie naar Nijmegen gehaald, waar vooral de Italiaanse politie veel bekijks trok met hun "snelste politie ter wereld". Velen wilden dan ook even in de auto zitten en met de auto op de foto. Maar ook de vele presentaties, de demonstraties en het optreden van de Politiekapel van Gelderland-Zuid mochten er zijn. Ook de Politieheli kwam nog langs voor een demonstratie. zie de foto’sBron: De Gelderlander.
NIJMEGEN – Stoere brandweermannen knippen met hydraulische apparatuur een auto open. In een tent is door de rook geen hand voor ogen te zien. Op het veld landt een helikopter.

De Jan Massinkhal in Nijmegen is deze zaterdag het terrein van ongeveer alles wat zich tot de hulpdiensten mag rekenen. De brandweer, de politie, de ambulancedienst, de douane, allemaal zijn er op de open dag. Ze doen of er een ongeluk is, spelen een brand na, simuleren een botsing.

Het is er druk: vooral veel ouders met kinderen. Die mogen op motoren zitten, krijgen ballonnen en sleutelhangers. En mogen op de foto bij de Italiaanse Lamborghini die voor de gelegenheid naar Nijmegen is gekomen. "En die kan wel 320", juicht de 10-jarige Willem glunderend. "Echt vet."