9 oktober 2009

Fruitdag op Ubbergse basisscholen.

Vrijdag 9 oktober trok er een fruitkaravaan langs alle basisscholen in de gemeente Ubbergen om 900 appeltjes uit te delen. De gemeente Ubbergen wilde met deze actie de gezonde boodschap "eet 2 stuks fruit per dag" promoten. In fruit zitten namelijk heel veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C, mineralen en vezels. En van fruit word je niet dik! Het startschot voor de actie werd vrijdag om 9.00 uur gegeven op basisschool Op Weg in Ooij. Wethouder Ria Barber nam hierbij de honneurs waar van wethouder Leidy van der Aalst. Samen met clown Zani deelde wethouder Barber op een ludieke manier de appeltjes uit. De karavaan trok vervolgens verder naar ’t Bijenveld in Leuth, waar de appels buiten op het plein werden uitgedeeld. De Laurentiusschool in Kekerdom was deze morgen de laatste. ’s Middags werd nog de Biezenkamp in Beek bezocht. Zie de foto’s van Ooij en Leuth.


Vrijdag 9 oktober trekt er een fruitkaravaan langs alle basisscholen in de gemeente Ubbergen om 900 appeltjes uit te delen. De gemeente Ubbergen wil met deze actie de gezonde boodschap ‘eet 2 stuks fruit per dag’ promoten. In fruit zitten namelijk heel veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine C, mineralen en vezels. En van fruit word je niet dik!
Het startschot voor de actie wordt vrijdag om 9.00 uur gegeven op basisschool Op Weg in Ooij. Wethouder Ria Barber neemt hierbij de honneurs waar van wethouder Leidy van der Aalst. Samen met clown Zani zal wethouder Barber op een ludieke manier de appeltjes uitdelen. De karavaan trekt vervolgens verder naar ’t Bijenveld in Leuth, de Laurentiusschool in Kekerdom en eindigt bij De Biezenkamp in Beek.
Waarschijnlijk blijft het niet bij deze eenmalige uitdeelactie. De GGD, de scholen en de gemeente Ubbergen zijn bezig met een plan om de komende maanden wekelijks fruit te gaan uitdelen aan de leerlingen van alle basisscholen.
Naast een heerlijk appeltje ontvangen alle kinderen een grote, groene Jumbo clip met daarop de gezonde boodschap ‘Eet 2 stuks fruit per dag’ en een uitnodiging voor het kinderboeken (w)eetfeest op 16 oktober van 16.30- 19.00 uur in Beek. De fruitpromotie sluit immers mooi aan bij het thema van de Kinderboekenweek: ‘Aan tafel!-Eten en snoepen in kinderboeken’.