16 september 2009

Visplaats Ooij geopend

Vanmiddag is door wethouder Hans van Hooft van de gemeente Nijmegen de Visplaats Ooijpolder, bestemd voor sportvissers met een handicap, aan de Dijkgraaf van Wijckweg in het Ooijse Schependom te Nijmegen geopend. Deze visplaats was er al sedert de jaren 60 maar niemand wist wie het moest onderhouden. Het raakte in verval. Daarom heeft sportvisser Toon Peters zich jarenlang ingezet voor het behoud en onderhoud van deze visplaats. Tot hij in contact kwam met Plurijn. De cliënten van Plurijn gaan nu het groen onderhouden en proberen zo te verhinderen, dat de visplaats opnieuw in verval raakt. Bij de opening werd de catering verzorgd door Blixem, dat geheel gerund wordt door cliënten van Plurijn. zie de foto’s


Cliënten Pluryn onderhouden vissteiger Hollands-Duits gemaal

Vanaf 16 september 2009 nemen cliënten van Pluryn officieel het onderhoud van de visplaats bij het Hollands-Duits Gemaal over. In aanwezigheid van de Nijmeegse wethouder Hans van Hooft onthullen ze dan een speciaal ontworpen bordje. Het openingsprogramma begint om 15.00 uur bij de vissteiger in de buurt van de Dijkgraaf van Wijckweg 4, Nijmegen.

De vissteiger bij het gemaal in de Ooijpolder was bestemd voor sportvissers met een beperking, maar raakte in verval. Cliënten gaan aan de slag met het groenonderhoud. Hun inzet verhindert dat de vissteiger opnieuw in verval raakt. Dit initiatief past in het beleid van Pluryn om cliënten te integreren in de samenleving.

Programma onthulling
15.00 uur Ontvangst bij de vissteiger in de buurt van het Hollands-Duits Gemaal met catering van BliXem
15.15 uur Algemeen woord Henk van den Broek, manager Dagbesteding Pluryn
15.30 uur Korte toespraak wethouder Hans van Hooft
15.45 uur Wethouder en cliënt onthullen het bord visplaats Pluryn en heffen het glas.

Over Pluryn
Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Dat doet de organisatie vanuit een groot aantal vestigingen in Gelderland, Noord- en Midden Limburg en Noordoost-Brabant. Meer informatie over Pluryn staat op www.pluryn.nl.