20 maart 2009

Konikpaarden emigreren naar Letland..

Vrijdag 20 maart vertrokken 25 koniks vanaf de Vlietberg in Ooij naar Letland. De avonturiers, die overigens niet uit de Ooijpolder komen, maar vanuit andere natuurgebieden waren aangevoerd, kwijten zich daar in een natuurgebied van de taak die ze hier ook al hadden: grazen. De viervoeters bevorderen daarmee een enorme soortenrijkdom in hun nieuwe thuis. De spectaculaire natuur die zo ontstaat, trekt toeristen en vormt een nieuwe inkomstenbron voor de lokale bevolking. De reis duurt drie dagen. ARK en FREE brachten in het kader van het project ‘Letlands’ nu al 127 grazers naar deze jonge EU-lidstaat. Het project werd mede mogelijk gemaakt met steun van de Nationale Postcode Loterij. Vanmorgen werden ze, nadat ze eerst gekeurd waren, uitgezwaaid door de medewerkers van Ark en FREE.zie de foto’s.