19 maart 2009

Werkzaamheden Havo Ubbergen

De bouw van de nieuwe Havo te Ubbergen zelf laat nog even op zich wachten, maar de voorbereidende werkzaamheden, in de vorm van het bouwrijp maken van het gebied, zijn reeds in volle gang. Vrachtauto’s rijden af en aan en dat leidde natuurlijk behoorlijk af voor de lessen van de Havoleerlingen. Daarom zijn er de laatste dagen schermen geplaatst, die het zicht vanuit de Havo naar buiten, minder maakt. zie de foto’sBron: de Gelderlander. Door Francien Wildenborg
Havoleerlingen te veel afgeleid door nieuwbouw

UBBERGEN – Omdat de werkzaamheden in de omgeving van havo Notre Dame des Anges in Ubbergen leerlingen te veel afleiden, heeft de school voor de ramen hekken geplaatst met folie. Volgens directrice Marij van Deutekom was het zicht op het bouwrijp maken van het terrein, zoals het rooien van bomen en de aanleg van kabels en leidingen, in eerste instantie erg leuk. Maar op termijn bleken de leerlingen toch te veel te worden afgeleid door de buitenwereld.

Van Deutekom: "We hebben relatief weinig overlast van de werkzaamheden. De klussen die veel geluid produceren worden vooral in het weekend gedaan. Dus vooralsnog hebben we alleen wat aan de afleiding door het uitzicht hoeven doen."

Daarnaast had Notre Dame al een een bouwweg vanaf de Rijksweg laten aanleggen, om op die manier overlast door bouwverkeer zo veel mogelijk te beperken.

De hekken met folie zijn, in tegenstelling tot de eerste aanblik vanaf de Rijksweg, niet tegen het schoolgebouw aangeplaatst, maar staan er wat vanaf om daglicht te garanderen.

De plannen voor de nieuwbouw zijn momenteel in een vergevorderd stadium, vertelt de directrice. De integratie tussen de bebouwing en de natuur staat daarbij centraal. "We kijken onder anderen met het Geldersch Landschap en de architect naar mogelijkheden om de natuur rondom de school zo toegankelijk mogelijk te houden. Zowel voor scholieren die daar onderzoekjes kunnen doen met bijvoorbeeld planten, maar ook voor mensen die gewoon van een mooi stukje natuur willen genieten", aldus Van Deutekom.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.