13 februari 2009

Grote inzet bij brand in Nijmegen.

Bij een brand in een kelder onder een restaurant aan de Vismarkt (Waalkade) in Nijmegen hebben politie, brandweer en ambulancedienst alles uit de kast getrokken om een zo goed mogelijke inzet te waarborgen. Rond 10.00 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd voor de brand, waarbij zich nog diverse mensen in de appartementen boven de brandhaard bevonden. Door de brandweer werden vervolgens 6 mensen uit het pand gehaald, waarbij één met een hoogwerker van de bovenverdieping moest worden gered. De mensen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij rook hadden ingeademd. Het vuur van de brandende containers in de kelder was snel onder controle maar de rookontwikkeling naar boven was enorm, waardoor de bewoners niet op eigen kracht naar beneden konden komen. zie de foto’sBrand Nijmegen: zes mensen naar ziekenhuis (Bron: de Gelderlander )

NIJMEGEN – zes bewoners van een appartementencomplex boven een restaurant aan de Waalkade in Nijmegen zijn vanmorgen in het ziekenhuis opgenomen met verschijnselen van rookvergiftiging. Dat gebeurde nadat er brand was ontstaan in de kelder van het complex.

Door de snelle rookontwikkeling moesten in allerijl de acht aanwezige mensen het pand verlaten. Zes van hen ademden rook in. Volgens de politiewoordvoerder waren ze aanspreekbaar.

De oorzaak van de brand die vanmorgen om tien uur woedde, is nog niet bekend. "Het vuur was snel onder controle. Alleen vanwege de grote rook die vrij kwam, moesten alle aanwezigen het pand verlaten", aldus de woordvoerder. De brand kreeg meteen de hoogste prioriteit.