14 februari 2009

Verkoop werk Harry van Kuyk

Het had een groot feest moeten worden: de 80ste verjaardag van de Ooijse kunstenaar Harry van Kuyk. Muziek, feest en een door de kunstenbaar zelf verzorgde verkooptentoonstelling. Zover is het niet gekomen: Harry van Kuyk werd ziek en overleed voordat hij op 2 maart zijn 80ste verjaardag kon vieren.
Om de dag toch niet voorbij te laten gaan, wordt er 27 februari door de het bestuur van de Harry van Kuyk Stichting, in het Kerkje van Persingen een Vriendenbijeenkomst georganiseerd met als thema de bibliofiele uitgaven van Harry van Kuyk. Ondertussen heeft de echtgenote van de Ooijse kunstenaar Marie-Antoinette van Kuyk-Minis het tweede deel van de afspraak rond de verjaardag van Harry vorm gegeven: de verkooptentoonstelling. Op 28 februari en 1 maart is in het Kerkje van Persingen van 11.00 tot 17.00 uur werk uit de nalatenschap van Harry van Kuyk te koop
.


Marie -Antoinette heeft een grote hoeveelheid werk van haar man uit het atelier bij elkaar gebracht. Een prachtig overzicht van het uitgebreide oeuvre van deze bijzondere kunstenaar. Doel van de verkoop is gelden te verwerven voor een boek over het leven en het werk van Harry van Kuyk. Het boek is begroot op 25.000 euro. Liefhebbers en bewonderaars van het werk van Harry van Kuyk kunnen voor dit boek ook een bijdrage storten op rekening 12.19.19.072 van de Harry van Kuyk Stichting in Ooij onder vermelding van “Boek”.