3 januari 2009

Gewonde schaatser van ijs gehaald

 Politie, brandweer, ambulancepersoneel en de bemanning van de Traumaheli zijn zaterdagmiddag nabij en op de Grote Both aan de Botsestraat te Kekerdom aan het zoeken geweest naar een schaatser, die op het ijs in moeilijkheden was geraakt. Uiteindelijk lukte het de hulpverleners om de onfortuinlijke schaatser uit Leuth, die bij een val op het ijs gewond was geraakt, aan de kant te brengen, waarna hij voor onderzoek naar het ziekenhuis in Nijmegen kon worden vervoerd. zie de foto's
 dscf5721ijs  dscf5828schaatser

De Gelderlander :

 Leger Hulpverleners op zoek naar schaatser.

 

KEKERDOM – Politie, brandweer en ambulance zijn zaterdag rond het middaguur met groot materieel uitgerukt naar de schaatsplassen tussen Leuth en Kekerdom. Volgens een melding was een man op het ijs onwel geworden. De traumahelikopter rukte uit om het slachtoffer op de door bomen omzoomde kleiputten op te sporen. Politie- brandweer- en ziekenauto's konden niet langs een slagboom waarvan alleen enkele boeren in de regio een sleutel hebben. Uiteindelijk bleek de man zich op een andere plaats te bevinden. Volgens ooggetuigen was hij tijdens het schaatsen gevallen en was buiten kennis geweest. De man had een bloedende hoofdwond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie kon zaterdagmiddag nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer.