1 september 2008

Jubilarissen bij schutterij Eendracht Ooij

 dscf3534schutterijonderscheidingen Tijdens de feestavond na het koningschieten van schutterij Eendracht Ooij werden veel leden van de schutterij gehuldigd voor hun langdurig lidmaatschap van de vereniging. Drie leden werden daarbij nog eens extra onderscheiden door de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus. Zij kregen alle drie de zilveren Kroon van Verdiensten. Deze onderscheiding viel te beurt aan de commandant van de schutterij, Mies Reijnen, de tambour maitre en penningmeester Geert Basten en de secretaris Theo Verstege. Paul Arnts werd benoemd tot erelid van de schutterij. zie de foto's

 


 

Omstreeks 20.00 uur werd begonnen met het avondprogramma. Deze bestond uit het huldigen van een aantal leden te weten:

Paul Arnts 50 jaar lid, Willy Corte 40 jaar lid, Leida Reijnen, 40 jaar lid, Miem Reijnen 40 jaar lid, Annie Janssen 40 jaar lid, Geert Sommers 40 jaar lid, Dave Reijnen 25 jaar lid, Robert Schel 25 jaar lid en Henk van der Mee 25 jaar lid.

Zij werden door de voorzitter van de schutterij in het zonnetje gezet en door het Koningspaar Fred en Wilhelmien met Jeugdkoningin Lotti voorzien van de bijbehorende versierselen en bloemen voor de partners.

Hierna werden nog 3 leden van de schutterij gehuldigd door een afvaardiging van het Federatiebestuur St. Hubertus en door het Kringbestuur van Nijmegen en de Betuwe.

De gedecoreerden waren Mies Reijnen 50 jaar lid van de schutterij, Geert Basten 40 jaar penningmeester van de schutterij en Theo Verstege 40 jaar bestuurslid, waarvan 31 jaar secretaris van de schutterij.

De voorzitter van het federatiebestuur, Wim Sanders uit Groesbeek, memoreerde dat voor alle drie leden hetzelfde was, dat het echte verenigingsmensen waren die niet gemist kunnen worden. Voor Theo Verstege waren er nog meer bijkomstigheden. Hij is ook bestuurslid van FNV Bouw en Houtbond en hij is secretaris van het Kringbestuur Nijmegen en de Betuwe van schutterijen.

Na deze plichtplegingen barste de feestavond los waarin Jan Basten een prominente rol speelde als diskjockey.

 

Wim Heinen

Voorzitter schutterij Eendracht.