1 september 2008

Marian Engelen nieuwe schutterskoningin in Ooij

 Tijdens het koningschieten van schutterij Eendracht in Ooij schoot Marian Engelen de vogel van de romp en verzekerde zo haar koningstitel voor het komende schuttersjaar van de schutterij. Tijdens de komende kermis op zondag 14 september zal zij in de schutterstent als nieuwe koningin van de schutterij worden ingehuldigd. Dan volgt zij, samen met haar partner Pieter Corté, het huidige koningspaar Fred en Willemien Schel op. Pieter en Marian vormden ook in 2004 het koningspaar van Ooij, want toen schoot Pieter de vogel naar beneden. De huidige jeugdprinses Lotti Verhoeven prolongeerde haar titel deze keer, want zij schoot bij het jeugdschieten opnieuw de vogel naar beneden. zie de foto's   dscf3289koningin_marian


 

Koningschieten Schutterij Eendracht Ooij (Door Willem Heinen, voorzitter Eendracht Ooij.)

Op zondag 31 augustus 2008 vond het jaarlijkse Koningschieten plaats rondom dorpshuis "De Sprong". Om 15.30 uur startte de schutterij met een rondgang door het dorp, begeleid door de muzikale klanken van de Ooijse Toekomst en haar eigen Drumfanfare. Nadat de voorzitter van de schutterij de dag geopend had, werd begonnen met het wedstrijdschieten. Dit was verdeeld over 3 schietmasten. De 1e was bestemd voor de Jeugd, de 2e voor leden en de 3e was voor iedereen beschikbaar het zogenaamde lepel of wipschieten om de Jan Reijnenbokaal, echter de prijzen kunnen alleen verdeeld worden onder leden van de Schutterij.  Het wedstrijd schieten bevat het afschieten, van de kop, vleugels en staart van de houten vogel die op de eerste 2 masten waren bevestigd. De uitslag van deze wedstrijd was:

Jeugdschieten:

1e prijs Kop Tim van de Griend

2e prijs Rechtervleugel Lotti Verhoeven

3e prijs Linkervleugel Lotti Verhoeven

4e prijs Staart Dion van de Griend.

Koningschieten:

1e prijs Kop Geert Reijnen

2e prijs Rechter vleugel Fred Schel

3e prijs Linkervleugel Annelies van de Griend

4e prijs Ivo Hendriks.

Jan Reijnenbokaal:

1e prijs Pieter Corte

2e prijs Han Reijnen

3e prijs Jean Paul Arnts.

Hierna begon het eigenlijke werk het Koningschieten. Het betreft het afschieten van de romp van de vogels de 1e schietmast voor de Jeugd en de 2e schietmast voor de Koningskandidaten.

Bij het Jeugd(Koningschieten) werd na een spannende strijd Lotti Verhoeven de winnaar en voor de 2e maal achter elkaar Jeugdkoningin.

Bij het Koningschieten hadden Marian Engelen en Wim Heinen zich als kandidaten opgegeven. Na een korte hevige strijd schoot Marian Engelen bij het 29e schot de romp van de vogel naar beneden en werd uitgeroepen tot Koningin van de schutterij 2008-2009. Dit heugelijke feit werd bekendgemaakt middels een aantal kanonsschoten.

Hierna werd er weer een rondgang door het dorp gedaan door de gehele schutterij. Op het Reiner van Ooiplein werd een vendelhulde voor de nieuwe Koningin en haar gemaal Pieter Corte en de Jeugdkoningin Lotti gebracht. Vervolgens ging de schutterij terug naar het dorpshuis, waar de traditionele broodmaaltijd werd genuttigd.

 

Weer Marian

maandag 01 september 2008 | 16:37 De Gelderlander

 

OOIJ – Net als vier jaar geleden zijn Marian Engelen en partner Pieter Corté het koningspaar van schutterij Eendracht in Ooij.

Toen schoot Pieter de vogel er af, afgelopen weekeinde nam Marian die hoofdrol op zich. Tijdens de kermis op 14 september wordt zij officieel ingehuldigd. Jeugdprinses Lotti Verhoeven prolongeerde haar titel.