26 augustus 2008

Ooijse team naar finale zandsculpturen

 

 Het Ooijse team dat zondag voor de basisschool OPWEG heeft meegedaan aan de voorrondes van de zandsculptuurwedstrijd Verstand van Zand met als onderwerp "Bruggen bouwen" op het terrein van DOS, georganiseerd door Dekker vd Kamp in Bemmel heeft daarmee de finale bereikt. Tevens wonnen zij de publieksprijs, hetgeen hun 500 Euro opleverde. Welk team een grote geldprijs wint voor hun goede doel, blijkt tijdens de finale op zaterdag 13 september in Arnhem. Dat wordt weer een feestelijke dag met veel zand, goede doelen en muziek op de Markt voor het Provinciehuis.  zie de foto's van Helen Toonen  p8240028_2zand

 

Teams 24 augustus – Bemmel

Deelnemers zondag 24 augustus: zandwinlocatie DOS bij Bemmel

Op weg, Ooij

Organisatie: Basisschool Op Weg
Goede doel: Speelmateriaal voor Basisschool Op Weg
Bouwwerk: Gebaseerd op het sprookje ‘De Kikkerkoning'. De bal symboliseert het spelmateriaal en de bogen symboliseren kikkersprongen

Op Weg heeft bij Verstand van Zand 2007 de publieksprijs in de wacht gesleept. Van de opbrengst hebben zij een speeltoestel geplaatst op het schoolplein. Nu mist er nog een goede ondergrond en andere spelmaterialen. Op Weg vindt het belangrijk dat de kinderen goed kunnen spelen.

Los Zand, Nijmegen

Organisatie: Vriendengroep
Goede doel: Speeltuin ‘Het Kraaienest'
Bouwwerk: Een compositie van een kraaiennest met overbrugging naar een speeltoestel
Website: http://www.speeltuinkraaienest.nl./

Los Zand doet dit jaar voor de 5e keer mee. Dit jaar strijden zij voor speeltuin ‘Het Kraaienest' in Bottendaal. Deze historische speeltuin, opgericht voor de kinderen van de arbeidersfabriek ‘Dobbelman', wordt voor een groot deel draaiende gehouden door vrijwilligers. De speeltuin bestaat nu 40 jaar en moet feestelijk opgeknapt worden. Daarnaast moet het sanitair vernieuwd worden en is de wens een historisch naslagwerk te maken.

Scoutinggroep Lido '76, Arnhem

Organisatie: Scoutinggroep Lido ‘76
Goede doel: Nieuwe blokhut voor Scoutinggroep Lido ‘76
Bouwwerk: Gearmde mensen, zittend op een brug
Website: http://www.lido76.nl/

Dit nieuwe team wil graag een blokhut voor de eigen vereniging realiseren, omdat ze hun huidige blokhut moeten verlaten door plannen van de gemeente Arnhem. Alle leden van Lido '76 dragen de groep een warm hart toe. Lido '76 levert dan ook een prachtige bijdrage aan een zinvolle vrijetijdsbesteding voor de jeugd in Arnhem Zuid. Dit moet natuurlijk voortgezet worden, ook op de nieuwe stek!

Scouting Don Bosco, Beneden Leeuwen

Organisatie: Scouting Don Bosco
Goede doel: Nieuwe blokhut voor Scouting Don Bosco
Bouwwerk: Logo van Don Bosco met daarbij een rivier en dijken. Drie kleine sterren die een grote ster volgen (leiding die de kinderen voorgaat).

Website: http://www.scoutingdonbosco.nl/

Dit nieuwe team, bestaande uit leden van scoutingclub Don Bosco, willen een brug slaan naar een nieuwe blokhut, zodat zij in de toekomst de kinderen een goede accommodatie kunnen bieden. De brug in hun bouwwerk heeft twee betekenissen; functioneel omdat de leden in het rivierengebied woonachtig zijn en dagelijks met bruggen te maken hebben; en symbolisch omdat alle pijlers die de brug dragen staan voor de speltakken die de club rijk is.

Gelderse Milieufederatie, Arnhem

Organisatie: Collega's van de Gelderse Milieufederatie
Goede doel: Aanleg rolstoelpaden door Stichting Groen en Handicap
Bouwwerk: Een rolstoel met daarin een das op weg naar de natuur omgeven met een versnipperd landschap
Website: www.natuurzonderdrempels.nl

Natuur zonder drempels maakt natuur toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit doet zij onder andere door de aanleg van rolstoelpaden. In Gelderland wordt o.a. een provinciaal wandelpad aangelegd, gekoppeld aan ommetjes rondom de dorpen en steden. De Gelderse Milieufederatie wil natuur toegankelijk maken voor mens en dier. Door de aanleg van deze speciale rolstoelpaden kunnen ook gehandicapten genieten van de natuur in onze provincie. Dit draagt bij aan een beter welzijn van de gehandicapte Gelderlanders.

Stichting Dierentehuis Arnhem en Omstreken

Organisatie: Stichting Dierentehuis Arnhem en Omstreken.
Goede doel: Materialen en verblijven voor opvang van alle dieren
Bouwwerk: Uitbeelding samenwerking dierenasiel en dierenambulance
Website: http://www.arnhem.dierenbescherming.nl/

De dierenambulance wordt bemand door vrijwilligers, zij doen voor de 3e keer mee aan het zandsculpturenevenement. Er zijn bijna geen inkomsten en om het werk te blijven uitvoeren is geld nodig. De dierenambulance is er voor zowel dieren uit de natuur als dieren met een eigenaar, en voor zowel gewonde dieren als voor zwerfdieren.
In het beeld wordt een brug gebouwd tussen het dierenasiel en de dierenambulance. Zij zijn vorig jaar gefuseerd.

CV de Sokkenummers, Leuth

Organisatie: Carnavalsvereniging De Sokkenummers
Goede doel: Vervanging van de geluids- en verlichtingsinstallatie of een nieuw prinsenpak
Bouwwerk: De cohesie-erende werking van de activiteiten van de vereniging op de Leuthse bevolking wordt in een carnavallistisch beeld tot uiting gebracht
Website: http://www.sokkenummers.nl/

CV de Sokkenummers doet voor de 4e keer mee aan Verstand van Zand en heeft een bijna lege kas! Dankzij sponsoren, adverteerders, lokale subsidies en giften vanuit de bevolking zijn zij in staat om elk jaar een mooi carnavalsfeest te maken. Echter is het niet mogelijk om geld te reserveren voor vervanging van kostbare zaken zoals de geluids- en verlichtingsinstallatie of een nieuw prinsenpak.

De Dorpspomp, Kekerdom

Organisatie: Samenwerkingsverband rondom dorpshuis en school
Goede doel: Kibale Student Support Programme (KSSP) te Oeganda
Bouwwerk: Brug tussen Noord en Zuid en tussen rijk en arm
Website: http://www.kibalestudents.org/

Dit is inmiddels een welbekend team bij Verstand van Zand! De Dorpspomp is een groep rondom het dorpshuis en de school in Kekerdom. De belangstelling voor onderwijs is hierin vanzelfsprekend. Wat in Kekerdom nodig is, is in Oeganda nog veel harder nodig. Met het prijzengeld wil De Dorpspomp zorgen dat er nieuwe leerlingen in het KSSP programma kunnen worden opgenomen en zijn ze verzekerd van steun tijdens basisschool of VO-school.

Zandlopers, Bemmel

Organisatie: Vriendinnen met een uit het ‘zand' gelopen hobby
Goede doel: Simari – werkt aan watervoorzieningen in Azië en Afrika
Bouwwerk: Rijk en arm overbruggen d.m.v. een stroom van geld
Website: http://www.simari.org/

De Zandlopers uit Bemmel willen in hun beeld rijk en arm overbruggen door middel van een stroom van geld. Het beeld zal een kraan worden waar een geldstroom uitkomt dat naar een project in een arm land leidt waar grote behoefte aan water is. De geldstroom is de brug tussen welvaart en armoede. Water is een basisbehoefte! Citaat Minister Verhagen ‘Nederland zal het recht op water als een mensenrecht erkennen'.

RSA Sc. Bennekom, Bennekom

Organisatie: Verenigingsleden van Scouting Bennekom
Goede doel: Onderhoud van gebouwen van eigen vereniging
Bouwwerk: Het beeld wordt een weergave van opvallende items uit verschillende werelddelen, met in het midden het scoutinglogo dat deze verschillende culturen verbindt
Website: http://www.scoutingbennekom.nl/

Deze scoutinggroep doet al voor de 4e keer mee aan Verstand van Zand. Het is een groep enthousiaste mensen die met elkaar probeert een leuk en uitdagend scoutingprogramma neer te zetten voor haar jeugdleden. Hierin staat het verleggen van grenzen centraal, de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, en bovenal het hebben van plezier. De organisatie draait op vrijwilligers. Voor bijzondere activiteiten, aanschaf van materiaal en onderhoud van de gebouwen is een extra geldbedrag zeer welkom!