19 augustus 2008

Expositie in het Persingens kerkje

De beeldhouwvereniging Piëtra uit Nijmegen exposeert op 30 en 31 augustus beelden in het kerkje van Persingen. De tentoonstelling is op beide dagen geopend van 10 tot 5 uur. De officiële opening is op zaterdag om 12 uur. De toegang is gratis en iedereen met belangstelling voor beelden is van harte welkom. De exposerende kunstenaars zijn grotendeels aanwezig en stellen contact met bezoekers zeer op prijs. Het bijzondere is dat het gaat om een relatief groot aantal kunstenaars (± 15) waardoor er veel variatie is in soorten beelden, soorten steen e.d.. Er zullen ongeveer  een 40 tal werken te zien zijn.

 

 Piëtra is een vereniging van 22 amateur beeldhouwers die gezamenlijk een atelier hebben in Nijmegen (Gorterplaats 3) en daarin komen werken. Elke twee jaar wordt er geëxposeerd, waarbij elke deelnemer 2 of 3 werken ten toon stelt. De vereniging bestaat uit amateurs maar sommigen hebben door ambitie en een steeds grotere vaardigheid zonder meer het niveau van een professional.

Een aantal beelden is te koop en tegen redelijke prijzen. Het motto van de vereniging Piëtra is Vita brevis, ars longa:  Het leven is kort, de kunst langdurig. Wat zeker geldt voor een stenen kunstwerk, dat gaat generaties mee..