15 augustus 2008

Wandelen in China

 

 In het kader van de viering van het 100 jarige bestaan van de Nederlandse wandelbond, werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo onder andere ook een "wandelreis" naar Beijing (de nieuwe naam voor Peking) in China. De reis was toegankelijk voor de leden van de wandelbond. Zo tekenden ook Jan Engelen uit Ooij en Henk Derksen uit Leuth in voor deze zeer bijzondere reis, welke op 23 juli begon en zou duren tot 10 augustus 2008. Het zou een zeer bijzondere, intensieve reis worden, welke naast 3 wandeldagen ook een hoog gehalte cultuur in zich had. De wandelingen waren alle rond de 25 km. per dag, hetgeen met een gevoelstemperatuur van ca. 40 gr. niet te vergelijken is met een wandeling in ons eigen Nederland. De eerste wandeldag was in de kustplaats Dalian (gelegen op 1000 km. vanaf Beijing), de tweede op de bekende "Chinese muur" in de plaats "Simatai" en de derde vond plaats in de Zomer- en wintertuin midden in Beijing. Naast de wandelingen werden alle bezienswaardigheden van Peking en Dalian bezocht; alles onder begeleiding van bekwame gidsen. Hierdoor werden wij goed geïnformeerd m.b.t. de historie van China en zijn talloze keizers die heersten in de diverse dynastieën.  zie de foto's van Jan en Henk e.a.
 china_reis_23-7_tot_10-8-2008_a_044  chinareis_dsc_01421


 Bofkonten waren het, die keizers, vanwege de vele vrouwen, die ze er op na mochten houden. Wat ook erg prettig was gedurende de hele reis, waren de meer dan uitstekende maaltijden, die werden geserveerd. Naast een uitstekend ontbijt, twee keer per dag een uitgebreide Chinese rijsttafel. Een Chinees maakt van elke maaltijd een feest. Perfect; was het bij ons ook maar zo. Al met al een ervaring, die je meegemaakt moet hebben om het eigenlijk goed te beseffen en ook om het goed te kunnen verwoorden.

Tijdens de receptie, die traditioneel door de Gemeente Ubbergen vrijdags voor de vierdaagse aan de wandelaars, die in de gemeente Ubbergen wonen of verblijven, wordt aangeboden, werd door Jan en Henk met de burgemeester de afspraak gemaakt om in het groene "Ubbergen-shirt" de wandeling op de muur te doen. ( 2 biertjes per man) Welnu het bewijs van het nakomen van deze afspraak blijkt uit de meegebrachte foto's. Afwachten nu, of de burgemeester zijn toezegging eveneens gestand doet.Wat ons betreft mag het volgend jaar weer een 3 daagse in China worden georganiseerd.